Form och smak kombinationer

Jag har 4 st runda formar:
18 cm diameter , ca 7-10 bitar
20 cm diameter, ca 12 bitar
24 cm diameter, ca 15-18 bitar
28 cm diameter, ca 20-25 bitar

Övriga formar
Fyrkantig, ca 15 bitar
Hjärta, ca 12 bitar
Stjärna ,ca 12 bita

Jag kan även göra avlånga eller figurtårtor och skär då till långpannebottnar i rätt figur eller passande storlek.

Allergi?
Jag bakar allergivänligt om så önskas, dock kan inte alla smakkombinationer att fås som allergivänliga beroende på allergin

Jag täcker så gott som alltid tårtorna med marsipan som kan färgas i så gott som valfri färg. Men jag kan även använda Sugarpaste som är väldigt allergivänlig då den är mjöl, mjölk, mandel, nöt och äggfri.

Spacklar gör jag oftast med smörkräm.Spacklar gör jag för att få underlaget till tårtlocket så slät som möjligt och för att tårtlocket ska fastna i något.

Jag dekorerar med oftast med marsipan eller flowerpaste som är en ätbar sockermassa som kan kavlas väldigt tunn och som torkar snabbt.
Fp använder jag till smådekorationer tex liten text, vissa blommor och andra smådetaljer.
Jag använder mig ibland även av köpta sockerkulor och strössel i olika färger (pärlemor, silver, flerfärgade)

Bottnar:
naturell
vanilj
citron
choklad

Några förslag på fyllningar och smakkombinationer.
Jag använder mig oftast av mousser och gräddbaserade choklad och godisfyllningar.
Hittar du inte din favorit går det alltid att ordna.

moussefyllningar:
blåbär
kokos
lime
citron
kiwi
pepparkaka
mango
melon
jordgubb
hallon

godisfyllningar:
algrens bilar
skumbanan
salta fiskar
geléhallon

choklad ganache:
dumle
nogat
geischa
after eight
polly
risen
choklad (vit, mörk,mjölk m.m..)

CupCakes med frosting och dekoration

smak:
vanilj, choklad el, citron

frosting
:
mocca, cream cheese el, grädde
plus enkel dekoration

0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0