Lyxiga Chokladmuffins




I helgen fick jag för mej att baka något,kom först inte på vad... Tänkte ett tag och sen slog jag bara upp min Muffins bok men hittade inget jag var sugen på att baka så de fick bli ett helt nytt recept som jag hittade på just då =) Dom fick heta lyxiga choklad muffins då dom smakade super gott. Så här får ni receptet på dom.

Lyxiga Choklad muffins
12 st

2 dl mjöl
1 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
2 ägg
2 dl muscvado socker
50 g smält smör
 1 ½ dl mjölkkola youghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
 Sikta mjöl,kakao och bakpulver i en skål.
Vispa ägg och socker poröst i en annan skål, häll över smör och youghurt under omrörning.
vänd i mjölblandningen.
Fördela i formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Ta ut och låt svalna!
 

Rosor


2 OLIKA STEG FÖR STEG BESKRIVNINGAR PÅ ROSOR!









Till båda beskrivningarna använder jag samma verktyg.

kavelmatta
formpad
kavel
ätbart lim
florsocker
sugarpaste
pasta färg
pensel
tandpetare
boolingtool
vening tool
ros utstickare (5 cm)

 

BESKRIVNING NR 1

 
Vänster: Börja med att färga in sugarpasten i den färg du vill ha om du inte har färdig färgad.
Höger: Jag valde att färgen orange.
  
Vänster: Ta en liten del av sugarpasten och gör en kon, ungrfär lika stor som kronbladet på utstickaren.
Höger: Kavla ut sugerpasten ganska så tunn. och tryck ut så många du kan.
  
Vänster: Ett tips är att klippa en plastficka som du kan lägga blommorna i medans du håller på en de andra.
Höger: Överbliven sugarpast kan du lägga under ett glas om du ska använda det lite senare.
  
Vänster: Lägg en blomma på formmattan och pudra llite florsocker så de inte fastnar i verktyget
Höger: Dra bestämt men försiktigt från kant till kant på alla blad. vänd och gör de samma 
 
Vänster: Limma mitten och sätt dit konen.
Höger: Limma ett blad och tryck fast de runt konen. 
  
Vänster: Fortsätt med varrannan
Höger: Första varvet klart
  
Vänster: Gör samma sak två gånger. böj ut kronbladen tills du tycker det ser fint ut.
Höger: Resultatet av 3 utstansade lager.


  
Vänster: Ta den gröna och kavla ut den lite tjockare
Höger: Tryck ut bladen med booling toolet
 
Vänster: Limma nästa hela, spar lite i topparna.
Höger: Sätt på rosen och vinkla ut bladen lite.



Klar!


BESKRIVNING NR 2
Lite krångligare menlika fin!


  
Vänster: Börja lika som på den första beskrivningen men lämna ett kronblad kvar.
Höger: Limma ena sidan av kronbladet och sätt fast.
 
Vänster: Ta sätt rosen på en blomma limma fast första kronbladet under den som sticker ut.
Höger: Fortsätt limma en kant och sätt fast, gör så med alla. när du är klar gör du andra sidan kronbladet.


2 lager, gör fler om du känner för de.
Fortsätt med den gröna om du tycker att du är klar.



Så där, båda är klar. man ser skillnad på dom men jag använder mej oftast av den första.


Jag hoppas ni förstår mina beskrivningar gör du inte de så fråga gärna =) 

Hjortronmousse

Hjortronmousse

200 g Hjortron
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk gelatinpulver
2 dl vispgrädde
2½ dl cream fresh

Blöt gelatinet. koka upp hjortronen , låt svalna. vispa upp cream fresh och socker och vaniljsocker tills sockret löst upp, vispa grädden i en annan skål. Hetta upp en liten del av bärmousset och smält gelatinet i de. Blanda ner resetrande bär och häll i cream freshen. sist blandar du ner grädden försiktigt.
ställ i kylen så det stelnar ca 4 timmar.

Räcker som fyllning i en tårta på 25 cm i diameter.

Tårta till Min födelsedag!

Ja då var de dags för mej att fylla år, sist ut i familjen. När de är tårta till en själv får man exprementera lite så de gjorde jag både i utseende och smak och jag blev jätte nöjd. Även dom som såg och smakade på den tyckte den va fin och god.



Dom andra tårtorna jag har gjort har alltid varit helt täckt med marsipan, sugarpaste eller grädde. Nu testade jag att kombinera marsipan och grädde. Började med att spackla att lager med grädde runt hela tårtan precis som man gör när man ska täcka med marsipan. sen mätte jag tårtans diameter och skar ut ett runt lock i marsipan och la uppe på. Efter de spritsade jag kanterna med grädde och sist dekorerade jag med blommor och blad.

    

Rosorna, bladen och dom andra blommorna är gjorda av mej!

Även på blommorna testade jag nått nytt. Jag beställde tylose (cmc) för att få marsipanen att stelna fortare och det funkade alldeles utmärkt. Sen använde jag det till att göra lim istället för att använda vatten till rosorna. Det rekomenderar jag verkligen.

Ätbart lim
1/4 tsk tylose
2 msk varmt vatten

blanda med en tandpetare och ställ in i kylen över natten. De gör inget om de är klumpar kvar, dom försvinner över natten.

Innehåll:
Chokladbotten
Fylld med Hjortronmousse och Glasscream
Dekorerad med grädde,marsipan och sugarpaste

Smörgåstårta

Inte den vanligaste tårtan jag gör. Detta för att jag inte är så jätte glad i smörgås tårtor och jag tycker inte heller om att göra dom. Det är för att dom inte blir lika fina och roliga att göra och för att dom inte är lika goda. min gubbe ville endå beställa en sådan för att han tycker dom är såå goda .Han äter helldre smörgåstårta än en "vanlig".



Så denna lilla "macka" innehåller hönekakebotten, tonfisk "gegge", annanas "gegga" och leverpastej.
som dekoration har jag edamerost, röktskinka,gulatomater,gurka och vindruvor.


för ovanlighetens skull så tar vi några recept på denna! de va ju ett tag sen  =)

Tonfisk "gegga"
en burk tonfisk i vatten (häll bort vattnet)
en burk majonäs
en halv fint riven rödlök
salt och pepper

landa ihop allt. klar!

Ananas "gegga"
en burk krossad ananas
en burk cream fresh
2 ½ dl grädde
salt

vispa cream fresh och grädde häll i lite salt och till sist annanasen. klart! 

Scania tårta!

Min vän emmas gubbe fyllde år och hon ville ha en scania tårta till honom eftersom han kör en lastbil av märket=)
hon ville även skojja till det lite och skriva dit volvo vilket han inte gillar lika mycket, eller inte gillar alls =) haha



Grattis (bild, örn) is = Grattis Örnis


scania  stod på 3 av sidorna


och volvo på en sida

själva märket har jag skrivit ut på en bit papper och klippt ut och ha som mall.

(liten rättelse för alla moralpersoner. jag vet att scania/saab inte har en örn som loggo utan en grip,dock ville beställaren att det skulle stå som det gör)

Innehåll:
Naturellbotten
Mangomousse och Hallonmousse
Spacklad med Vaniljsmörkräm
Täckt med Vaniljsugarpaste
Deckorerad med Marsipan och Sockerkulor.

Blixten till Min Viktor som blivit 6 år

I går den 1 oktober blev min äldsta son hela 6 år och de firas ju så klart med pressenter och tårta. Han ville ha en bilxten tårta och självklart fick han de.



Viktor sitter stolt med sin tårta =)


Marsipanen är marmorerad i babyblå och svart, tycker dock inte att den baby blåa är blå utan grå. Tråkigt när man köper en blå och så är den inte det... nån annan som fått så?

   
Blixten ser lite trött ut,men Viktor va mycke nöjd endå!


Dom där "gröna klumparna" ska föreställa kaktusar=)
Tog två runda marsipan bollar och satte uppe på varandra och spritsade sen grön smörkräm genom en grästyll. De tråkiga va att smörkrämen hann att bli lite för mjuk innan jag tog korten.



Som kant bård fick han svarta bilar med bokstäver av sitt namn.


Innehåll:
Naturellbotten
Fylld med Hasselnötsgrädde och Kola mousse
Spacklad med Vaniiljsmörkräm
Täckt och dekorerad med marsipan och smörkräm

Tårta till Förskolepersonalen

Fick en bit tårtbotten och fyllning kvar efter tårtan till Bastian så jag slängde ihop en tårta till personalen på barnens dagis.

Dom blev väldígt glad för den.



En ros i marsipan/sugarpaste med lite marsipan blad och sockerkulor.



Bården är målad med pearl, syns inte så bra..




Innehåll:
Naturellbotten
Fylld med Glasscream och Marabodaim ganach
Spacklad med smörkräm
Täckt och dekorerad med marsipan / sugarpaste

RSS 2.0