Vanilj cup cakes med lemoncurd och viol creamchees frosting

I Fredags så hade vi barnvälsignelse får yngsta sonen i stället för dop. han har blivit lite för stor för de nu, blir så när man låter tiden gå. för de har den verkligen gjort, alldeles för fort! vi hade en Amerikansk präst här som kommer till vår by 3 månader i taget ca 2 gånger om året. han har vart med sen yngsta sonen föddes då han är bekant med sambons föräldrar så han ville så gärna göra detta. och eftersom han är anerikan så tyckte jag att de passade med något amerikanskt =) Cup Cakes.... alla som var med tyckte dom jag super goda.. hade jag haft fler än dom jag hade så skulle dom tagit en till... de känns jätte kul att dom som äter de jag gör tycker de är gott och vill ha mer =)




Innehåll:
Vaniljmuffins, fylld med lemoncurd toppad med viol creamcheese frosting dekorerad med marsipan blommor.


Lemon Curd


Lemoncurd

6 citroner
3 dl strösocker
100 g smör
4 msk majzena stärkelse
4 ägg
2 äggulor

riv de yttersta skalet av citronerna och blande de med saften från 5 av dom. koka upp tillsammans med socker och smör. sila vätskan. blanda maizena med saften från den sista citronen och rör ner de i den varma vätskan. vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. häll över krämen i en ren burk och låt svalna. håller ca 12 dagar i kyl.

lemon curd passar inte bara till cupcakes utan oxå till tårta eller pannkaka. Till tårtan blandar du ut 1 del lemoncurd med 3 delar grädde. då får de en frisk och syrlig fyllning som passar till något sött.


Cream cheese frosting (räcker till 12 cupcakes)

150 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphia ost
1 msk viol essens (kan uteslutas eller bytas ut mot valfri smak)

vispa smör, philadelphia och essens samman, blanda sendan i florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir lätt och fluffigt.
0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0