Hello Kitty

Så var de dags för en tjej tårta, de har varit lite tomt på de här i bloggen då dom flesta jag känner har grabbar. Så denna tårta var super kul att göra. Hoppas de kommer fler såna=)kittys huvud är ca 25 cm. Hoppas födelsedags barnet gillar denna tårta =) 
Testade göra lite nytt. Ville ha vit men endå lite färg så jag tog lite rosa och blandade de med lite alkohol (den dunstar bort när färgen har torkat)  och sen en stor pensel och borstade på lite försiktigt. Tycket de blev en väldigt fin effekt.Innehåll

Vaniljbotten
Fylld med Nonstop mjölkchokladmousse och glasscream
Spacklad med vanilj smörkräm
Täck och dekorerad med marsipan

Vita chokladpraliner

I går var jag lite rastlös medans yngsta sonen sov så jag passade på att göra några små men underbart goda chokladpraliner.Först duttade jag lite vitchoklad i botten på ischokladformar och ställde in i frysen för att stelna, undertiden gjorde jag lite mörkchoklad mousse som jag skulle ha i mitten.

               

Jag fyllde en spritspåse och sen spritsade jag lite i varje form. Sen in i frysen i gen för att få de lite stelare. Efter ca 5 min så tog jag ut dom och hällde över den vita chokladen som var kvar. Kan nu i efterhand säga att jag behövde nog lite mer vitchoklad än den 200g jag hade. Men de vet jag nu till nästa gång.
Alla i familjen tycket dessa var super goda =)

Så här gör du!

Smält 300g vitchoklad övervatten bad. För att få finare form på pralinerna kan du pensla formarna med vitchoklad ca 2- 3 gånger, och mellan varven stoppa in dom i frysen så stelnar chokladen fortare.

Undertiden chokladen stelnar gör du chokladmoussen.

100 g  mörkckoklad ( 70% )
2 msk florsocker
3 msk kaffe
1 äggula
2 dl lätt vispad grädde.

Hacka chokladen fint och smält över vatten bad. blanda i florsocker, kaffe och äggulan. vispa sedan i grädden. 
fyll en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ner i formen.
ställ några minuter i frysen och sendan häller du över den vita chokladen. låt det stelna.
Färdig att avnjutas =) 

Skogens Härligheter!

Då var det dag för en tårta igen =) Denna lilla hårliga tårta fick åka iväg till umeå, och jag hoppas den häll hela vägen, det är endå en resa på ca 3 timmar.

M ville ha en tårta till sin vän som fyller 50 år. Hon gillar att vara ute i skogen och plocka bär och svamp. Så de fick vara fokus på tårtan. Försökte mej även på hjortron men dom blev så overkliga så dom fick åka ner i soptunnan. Med på tårtan fick blåbären, lingonen och så klart skogens guld kantarellen.Den lilla ettiketten och texten är penslade med pearl, det kanske inte syns så där
fint som det gjorde i verkligheten.

         
Bilderna blir större när du klickar på dom
         

Uppe på finns små klasar med blåbär, lingon, blad och några plockade kantereller.
Runt om finns även blåbär och kantareller.
Innehåll:
Naturell botten
Mörk chokladmousse
Blåbär/svartvinbärs mousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med marsipan
Dekorerad med modelleringsmarsipan och marsipan 

RSS 2.0