Rally tårta!

en förälder från sönernas dagis ville ha en tårta till sin far som fyllde år och som gillar rally. så de fick bli en rally bil. de är första gången jag försöker mej på en bil så de va ganska klurigt att få i hop den. till slut liknade det en bil iallafall. kanske inte helt rak men det var ju som sagt första gången så nästa gång blir de nog bättre. när äldsta sonen såg tårtan ville han absolut ha en sån när han fyller år...va tvungen att ta hjälp av 3 sugrör för att inte bottnarna skulle glida åt sidan. bilen skulle vart en subaru, tycker dock att de mer ser ut som en fantasi rally bil =) huvudsaken va att kunden va nöjd!fick sätta dit en till lite tjockar marsipan platta för att kunna få lite struktur på framdelen.bakdelen fick sig en vinge och 1 par baklysen. den ser lite naken ut men hittade inget som skulle passa att sätta dit, less is more!lysen, rutor och fälgar målade jag dit med pastafärg. däcken har jag stansat ut ur ett O, hade ingen passande utstickare i rund här hemma. men de blev ju bra ändå. bokstäverna är  från panduro, utstickare i en rund plåtburk.

Innehåll:
Choklad botten
After Eight ganach
jordgubbsmousse med jordgubbsbitar
spacklad med choklad smörkräm
täckt med marsipan.

Midsommar tårta!

på midsommar var vi bjudna till svärmor och svärfar och för att inte komma tomhänt så tyckte jag att de passade sig att göra en gräddtårta med jordgubbar på. alla tyckte den va super god och den tom nästan slut på engång och då var vi bara 7-8 st på en 15 bitars tårta =)runt om tårtan spritsade jag rosor och på kanten en våg i grädde.som topping blev det jordgubbar. de ska föreställa en ros, men jag vet inte riktigt om det blev likt en!

Innehåll:
vaniljbotten
skivade jordgubbar
glasscream
grädde
spritsad med spritsad grädde och jordgubbar

Star Trak till Lars

Svärmor ville ge bort en tårta till sin svägerskas son som önskade sig Star trak soundtrack cd så då tyckte vi att de passade med en tårta som föll in på de temat. Googlade runt lite och insåg att de enklaste var att göra märket dom har på dräkerna. Valde mellan att göra den gul och blå eller i gråa nysanser och valet föll sedan på grå som passade bättre till den vita marsipanen. Märket är penslat med pearl för att få lite "lyster" men de ville inte synas så bra på bild.Innehåll:
Köpe botten
Egengjord hallon/jordgubbsylt
Marsankräm
Grädde
Fodrad med grädde
Täck och dekorerad med marsipan

Student mössa till Petra!

Min vän Emmas lilla syster tog studenten och fyllde är dagarna efter varrandra så hon bad mej göra en kombinerad tårta i form av en student mössa med namn och ålder och några blommor!
fick hem några nya bokstavs utstickare som jag ville testa, de va ganska pillrigt att trycka ut dom i marsipan. nästa gång ska jag använda mer florsocker och kanske låta marsipanen torka lite på ytan inna jag trycker ut dom, får hoppas det går bättre!
   

Innehåll:
Citronbotten
Saltafiskar fluff
Gelé hallon fluff
Fodrad med creamcheese smörkräm
Täckt och dekorerad med Marsipan

Å & J firar 10 år som gifta!

Å och J firar 10 år som gifta och jag blev tillfrågad om jag ville göra deras tårta, självklart ville jag de =) den skulle vara vit med röda rosor och svart text.  resultatet blev som ni ser hur fint som helst =)  riktigt nöjd. jag vet att jag säger så om alla tårtor jag gör men alla är jätte fina =)

    
Dom små bilderna är klickbara


Innehåll:
Vaniljbottnar
Limemousse
Bläbärsmousse
Spacklad med smörkräm
Täckt och dekorerad med marsipan

RSS 2.0