Knäck och Ischoklad
kameran har urladdat batteri så ni får vänta på bilder, men de gör väl inget? ni får ju super goda recept på knäck och ischoklad.
knäck
2 ½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl ljus sirap
1 msk smör
3/4 dl hackade nötter ( mandel, valnöt och hasselnöt)
Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull koka i ca 30 min och gör sedan kul provet.
(häll lite smet i ett glas kallt vatten, går knäcken att forma till en deg boll är den klar.)
blanda ner smöret och nötterna i knäcken och klicka i små formar.
Ischoklad
250 g mörk choklad
100 g cocosfet
ev. någon droppe pepparmint
smält cocos fettet i en kastrull och låt svalna.
smält 1 / 3 del av chokladen i vatten bad, ta av när den smält helt. Hacka resten av chokladen i små bitar och blanda ner i chokladen. blanda sedan cocosfettet med chokladen. droppa ner pepperminten om så önskas och blanda om väl. häll ner i ischoklad formar och ställ svalt till de har stelnat.
knäck
2 ½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl ljus sirap
1 msk smör
3/4 dl hackade nötter ( mandel, valnöt och hasselnöt)
Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull koka i ca 30 min och gör sedan kul provet.
(häll lite smet i ett glas kallt vatten, går knäcken att forma till en deg boll är den klar.)
blanda ner smöret och nötterna i knäcken och klicka i små formar.
Ischoklad
250 g mörk choklad
100 g cocosfet
ev. någon droppe pepparmint
smält cocos fettet i en kastrull och låt svalna.
smält 1 / 3 del av chokladen i vatten bad, ta av när den smält helt. Hacka resten av chokladen i små bitar och blanda ner i chokladen. blanda sedan cocosfettet med chokladen. droppa ner pepperminten om så önskas och blanda om väl. häll ner i ischoklad formar och ställ svalt till de har stelnat.
0 kommentarer