pepparkaks cupcake
Dom blev jätte goda men fluffade upp jätte mycke så jag får nog ha i lite mindre bakpulver nästa gång.
Pepparkaks cupcake med Lingonfrosting
Pepparkaks cupcakes
4,5 - 5 dl. vetemjöl
3 dl. strösocker
3 tsk. bakpulver
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefära
1 tsk. malda nejlikor
2 dl. mjölk
150 g. smält smör
Blanda alla torra ingredienser först, häll sedan försiktigt i mjölken och blanda.
Till sist rör man ner det smälta smöret. Fyll sedan muffins formarna till ungefär
hälften inte mer och grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter.
lite tips...
Det är viktigt att blanda ner smöret sist för att muffinsarna inte ska falla ihop
under jämningen. Efter gräddning är det bra om muffinsarna kan stå och svala
i ungefär 2 timmar i rumstemperatur, annars är risken att dom inte släpper från
pappret.
Kommer inte i håg vart jag hittade receptet så jag kan inte ta åt mej äran för de =)
Lingon frosting
1 dl vispad grädde
50 g philadelphia ost
1 dl lingonsylt (helst egen gjord, blir mer smak då)
marsanpulver om du vill ha den tjockare
Man tackar! ^^